четвер, 4 травня 2023 р.

Україна в роки Другої світової війни (1939-1945)

 

 

Український інститут національної пам’яті до Дня пам’яті та примирення та Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні підготував набір карток “Україна в роки Другої світової війни (1939–1945)”. Він призначений для використання в освітньому просторі. Завантажити картки для друку можна за покликанням: перейти.

Картки містять інформацію про Україну часів Другої світової війни. Про ціну, яку заплатили українці в боротьбі з нацизмом, перебуваючи не тільки в Червоній армії, а й у лавах Об’єднаних Націй. Матеріали розкривають тему злочинів проти людяності обох тоталітарних систем – сталінської комуністичної та гітлерівської нацистської. Також йдеться про Український визвольний рух, тактику “випаленої землі”, остарбайтерів, Голокост та інше.

УІНП пропонує також "Інформаційні матеріали до Дня пам’яті та примирення 8 травня – 2023", переглянути можна а покликанням: перейти.  Матеріали містять ключові повідомлення, історичну довідку та перелік тематичних методичних матеріалів для освітнього процесу.

Немає коментарів:

Дописати коментар