понеділок, 6 лютого 2023 р.

Міжнародний День безпечного Інтернету

 


    Щороку у другий вівторок лютого відзначається Міжнародний День безпечного Інтернету. Це унікальна можливість для проведення заходів з онлайн-безпеки в навчальних закладах, бібліотеках, молодіжних клубах і центрах для просування безпечного та позитивного використання цифрових технологій. Для проведення тематичних заходів 07.02.2023 та підвищення своєї професійної кваліфікації пропонуємо педагогам актуальні ресурси.
    З квітня 2022 року Better Internet Center (Український центр безпечного Інтернету) безкоштовно ділиться своїми освітніми іграми, а також пропонує навчально-методичні ресурси:
1. Мережевий - збірка ессе присвячених таким темам: приватність в цифрову еру, розвиток дитини та цифрові пристрої, цифровий світ як «іквалайзер» для людей з інвалідністю, інфлюенсери та зміна ставлень до загроз та можливостей інтернету, привабливий дизайн девайсів та цифрового світу. Перейти
2. Навчально-методичний посібник “Онлайк” містить детально розроблені вправи й інформаційні матеріали для висвітлення теми безпечної поведінки в інтернеті у професійній діяльності з дітьми, молоддю та професійними спільнотами Перейти.
3. Робочий зошит для підлітків the Web We Want (Інтернет, який ми хочемо) Запропоновані 18 завдань допоможуть підліткам перевірити свої навички, дізнатися більше про свої права в онлайн-світі Перейти.
4. Посібник для вчителів the Web We Want (Інтернет, який ми хочемо)  - плани уроків, що пропонують ідеї та заходи, щоб заохотити молодь розвивати навички творчого та критичного мислення, необхідні для повноцінного життя в світі Перейти.
5. Методичні рекомендації до використання в освітньому процесі закладів загальної середньої освітинавчально-методичного посібника та робочого зошита „Інтернет, який ми хочемоˮ (the Web We Wantпрактичні пропозиції для інтегрування занять в навчальні програми з предметів в закладах освіти України.
6. Посібник з протидії мови ненависті «Закладинки» Перейти.
7. Ресурси від організації “Ла-Страда Україна”: Методичні рекомендації «Небезпечні квести для дітей: профілактика залучення». Перейти

Важливими тематичними ресурсами є також програми підвищення кваліфікації на платформі "Edway". Зокрема, найбільший в Україні освітній проєкт щодо захисту дітей в інтернеті #stop_sexтинг пропонує низку безкоштовних ПК: 

1. Безпека дітей шкільного віку під час війни: вимір онлайн та офлайн.
(інструменти педагогічним працівникам для розвитку навичок онлайн та офлайн-безпеки дітей шкільного віку під час війни). Обсяг  6,50 год/ 0,22кредиту ЄКТС.
Строки виконання програми: 24.10.2022 - 28.02.2023 Перейти
2. (Не)безпека в час війни
(удосконалення компетентностей педагогічних працівників щодо основ безпечної поведінки для учнів в час війни та як комунікувати про це з дітьми).
Строки виконання програми: Постійно. Обсяг  5,00 год/ 0,17 кредиту ЄКТС. Перейти
3. Онлайн-загрози в час війни: як захистити себе?
(удосконалення компетентностей педагогічних працівників щодо основ безпечної поведінки в інтернеті для учнів 1-11 класів в час війни та як комунікувати про це з дітьми).
Строки виконання програми: Постійно. Обсяг  5,00 год/ 0,17 кредиту ЄКТС. Перейти
4. Вчитель - зона безпеки дитини
(актуальні знання щодо ресурсності педагогічних працівників, учнів та їхніх батьків, а також онлайн та офлайн поведінки дітей під час війни).
Строки виконання програми: (Узгоджується із замовником послуг)
Обсяг 16,00 год/ 0,53 кредиту ЄКТС. Перейти
 
 


Немає коментарів:

Дописати коментар