пʼятниця, 15 квітня 2022 р.

Національний мультипредметний тест з Історії України

     

Сьогодні Український центр оцінювання якості освіти оприлюднив зміст, структуру та систему оцінювання завдань блоку мультипредметного тесту з Історії України.    
Зміст завдань блоку НМТ з історії України буде відповідати чинній програмі ЗНО з історії України перейти.  

    1. Зміст завдань: історичний період «Історія України 1914 р.– початку ХХІ ст.», тобто лише теми, які раніше були складниками ДПА у формі ЗНО з історії України.

    2. Структура та оцінювання блоку НМТ з історії України (20 завдань):

  • 15 завдань з вибором однієї правильної відповіді з чотирьох варіантів (передбачено 1 бал за кожну правильну відповідь);
  • 5 завдань на встановлення відповідності, де потрібно встановити по 4 «логічні пари» (по 1 балу за кожну логічну пару). 
    Всього можна отримати від 0 до 35 балів. Пізніше результат кожного блоку буде також переведено в шкалу 100-200 балів. Для отримання результату за шкалою 100-200 достатньо буде набрати хоча б один тестовий бал. перейти

    Нагадаємо, що  Міністр освіти і науки України Шкарлет С.М. під час свого "Онлайн-брифінгу щодо вступної кампанії в  2022 році"  зазначав, що УЦОЯО отримало доручення упродовж квітня-травня розробити повний формат варіантів тестів і презентувати демонстраційний варіант НМТ у червні перейти.     З демонстраційним варіантом НМТ можна буде ознайомитись до кінця квітня перейти.

ГО "Смарт освіта" відкрила набір учнів у групи підготовки до спрощеного ЗНО - з української мови, математики та історії. перейти.


Немає коментарів:

Дописати коментар